Wekt het bewapenen van BOA’s agressie op?

Wekt het bewapenen van BOA’s agressie op?

11 mei 2022 0

De vraag is of de BOA’s uitgerust en voorzien moeten gaan worden met een slagwapen (wapenstok), handboeien of pepperspray. Anders gezegd, een goed interactief gesprek voeren met een slagwapen in je hand. Zonder hier langdurige voor te hebben gestudeerd en gebruik makend van je gezonde boeren verstand, lijkt ons dit antwoord vrij simpel. De kans dat je een BOA treft is in veel plaatsen groter dan dat je een agent tegenkomt. Al is het niet altijd meteen duidelijk wat je er als burger van mag verwachten. Wat doet de politie niet meer en wat wil de gemeente? Daar blijven de meningen over verdeeld. Op straat hebben de BOA’s het geregeld zwaar te verduren.

Zelfverdediging met een wapen levert sneller een discussie over de proportionaliteit van de verdediging bij een beroep op noodweer. Bewapening schrikt af, maar de keerzijde is dat het juist agressie en geweld in de hand werkt. Dus het antwoord op de vraag of BOA’s zwaardere wapens aan de koppelriem moeten krijgen, is simpelweg géén goed idee! Zij werden in het leven geroepen voor lichte en eenvoudige zaken om de politie te ontlasten. Ze zijn er om toezicht te houden, adviserend en licht corrigerend op te treden. Bewapenen van personen die niet de juiste skills hebben om een goed interactief gesprek aan te gaan, werkt als een rode lap op een stier. Zoals eerder gezegd, hier hoef je geen universitaire sociale of psychologische studie voor gedaan te hebben om te begrijpen dat dit een negatief resultaat gaat opleveren.

Is een slagwapen dodelijk? Kan machtsvertoon agressie uitlokken? Wekken BOA’s agressie op? Wat lokt agressie uit? Wat betekent meer lichtblauw op straat? Waarom zijn BOA’s vaker het mikpunt van agressie? Kunnen opgelegde maatregelen leiden tot meer agressie en geweld? Wat is zero tolerance? Wat is straatagressie? Wat is doxing? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Wat betekent verhuftering? Neemt het geweld toe op straat? Wat betekent geweldsbevoegdheid?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar