Neemt het geweld toe op straat?

Neemt het geweld toe op straat?

19 februari 2022 0

Men wordt veel vaker en met veel heftiger geweld geconfronteerd dan voorheen. Eén ding is zeker: het verbaal en fysiek geweld gaat niet meer onopgemerkt voorbij en de geweldsincidenten (bedreiging, mishandeling en het aantal overvallen) zijn dan ook regelmatig in het nieuws te zien.

  • Overmatige drank- en / of drugsgebruik.
  • Toenemend wapenbezit.
  • De manier van communiceren in de samenleving is de afgelopen decennia veel directer en harder geworden. Steeds ‘kortere lontjes’.
  • Er is geen respect meer voor het gezag, waardoor de omgang tussen burger en gezag minder soepel verloopt.
  • De lage straffen schrikken niet af om je te misdragen.
  • De komst van bosgevechten, hoodfights, frenzied attacks & freefight-hooligans.
  • Hedendaagse muziek waarin zangers & rappers (extreem) geweld prediken in hun teksten.
  • De hedendaagse politieke debatten zijn geen toonbeeld van respectvolle omgang.

Maar niet alleen op straat neemt het geweld toe, ook binnenshuis is het geweld aan het toenemen. En ook dit huiselijk geweld figureert prominent in de online krantenkoppen.

Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Wat is straatterreur? Wat is een straatsoldaat? Kan een burger iemand staande houden? Wat is een geweldsuitbarsting? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Bronco Kick? Wat is natrappen? Nemen zware geweldsdelicten onder jongeren toe? Wat zijn hoodfights? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat zijn freefight-hooligans? Wat zijn bosgevechten?Wat is straatgeweld? Wat is zinloos geweld? Welke soorten geweld bestaan er? Wat is kenmerkend voor huiselijk geweld? Wat is een doodsbedreiging? Wat is de betekenis van schermutseling? Wat is amok maken? Wat is uitgaansgeweld? Wat is publiek geweld? Wat is een uittreksel justitiële documentatie? Wat is openlijke geweldpleging?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar