Wat is een uittreksel justitiële documentatie?

Wat is een uittreksel justitiële documentatie?

16 februari 2023 0

Als je een strafblad hebt, sta je geregistreerd bij Justitie. Een strafblad heet officieel ‘uittreksel justitiële documentatie’.

Het is niet mogelijk een uittreksel op papier te ontvangen, omdat de justitiële gegevens niet in schriftelijke vorm mogen worden verstrekt (artikel 18 Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens). Iemand kan wel zijn eigen strafblad inzien.

Daarvoor dien je een verzoek in bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail. Bij dit verzoek vermeldt je je naam, adres en telefoonnummer. Ook stuur je een kopie mee van een geldig identiteitsbewijs. Je kunt geen kopie krijgen van je strafblad.

Wat is een VOG? Wat is het verschil tussen aanhouden en staandehouden? Zijn kickboksen en criminaliteit met elkaar verbonden? Kan een burger iemand staande houden? Heeft de politie een voorbeeldfunctie? Wie mag in Nederland een wapen hebben? Wie is belast met de handhaving van de openbare orde? Wat is uitgaansgeweld? Wat is publiek geweld? Wat is openlijke geweldpleging?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar