Heeft de politie een voorbeeldfunctie?

Heeft de politie een voorbeeldfunctie?

6 februari 2023 0

De politie benadrukt dat agenten een voorbeeldfunctie hebben, ook in privétijd. De politie hoort in alle gevallen betrouwbaar te zijn. Integriteit moet de basis van goed politiewerk zijn. De politie staat voor betrouwbaarheid. De samenleving mag verwachten dat de politie zorgvuldig en adequaat handelt en daar verantwoordelijkheid voor neemt en daar transparant over zijn.

De politie wil dat alle medewerkers zich houden aan de beroepscode. Dat is een handleiding waarin de kernwaarden van de politie staan en waarin is beschreven wat die betekenen in het politiewerk. Ook vertelt de beroepscode wat de politie doet, waar die voor staat en waarde aan hecht. Ook staat erin hoe politiemensen met elkaar omgaan en waar politiemedewerkers zich aan moeten houden. De Beroepscode kan de medewerkers helpen om te beoordelen hoe ze in lastige situaties integer kunnen handelen.

Wat houdt het geweldsmonopolie in? Wat is Politiegeweld? Mag de Politie mag geweld gebruiken? Wat betekent geweldsbevoegdheid? Wat doet stress met goed fatsoen? Wat is een IBT training? Is de agent steeds vaker mikpunt van bedreiging, agressie en geweld van het publiek? Wie is belast met de handhaving van de openbare orde? Wat is de vogelnest-houding? Wat is een nekklem?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar