Wat zijn jungletrainingen?

Wat zijn jungletrainingen?

7 februari 2023 0

De jungletraining begint met lessen (over)leven in het oerwoud. Jungle-experts leren onder meer vuur te maken, eetbare vruchten te vinden, giftige slangen te herkennen en valstrikken voor dieren te zetten.

Het is er nat, donker, vies en overal zijn beestjes die in, op en over je heen kruipen. ’s Nachts wakker gehouden worden door brulapen en lek geprikt door muskieten. Bijen en wespen die als een stalker rond cirkelen en liters zweet druipen van het lichaam af. En tegelijkertijd leren overleven, bewegen en vechten in het dichtbegroeide regenwoud. De jungletraining vergt veel van de zestig mariniers die in Suriname opgeleid worden voor hun specialisatie. “Hier bijt, steekt, prikt, brandt alles en overal word je ziek van.”

Jungletrainingen zijn er voor mariniers, commando’s en militairen van de luchtmobiele brigade. Zo zijn er jungletrainingen en zo zijn er ook bijvoorbeeld koudweertrainingen.

Wat is een military workout? Wat zijn body hardening techniques? Wat is iron mind conditioning? Wat is straftraining? Wat is health koude training? Wat is Bootcamp? Wat betekent samen afzien? Hoe geef ik mijn immuunsysteem een boost? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Wat is KNIL? Wat is een vreemdelingenlegioen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar