Wat is trainen van uitzichtloosheid?

Wat is trainen van uitzichtloosheid?

16 januari 2022 0

Uitzichtloosheid trainen… dealen met een moeizame en uitzichtloze situatie. Je zit in de shit en je hebt geen idee wanneer je eruit bent of gaat komen. Dat klinkt als een soort oneindig. Als militair moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Mentale kracht is minstens zo belangrijk als fysieke kracht. Hoe goed kan je tegen de factor uitzichtloosheid in een keiharde Special Forces training? Uitzichtloosheid is een factor die je doorgaans ziet terugkomen bij militaire survival training. De trainers of instructeurs proberen een uitzichtloze situatie te creëren, waardoor je puur en alleen beroep moet gaan doen op je mindset, omdat je anders in je hoofd wilt gaan opgeven. Een uitzichtloze situatie is een situatie zonder kans op verbetering. Een situatie die hopeloos is, kansloos is, wanhopig en zonder hoop. Een onoplosbare situatie zonder mogelijkheden.

Denk dan aan slecht slapen, geen zicht op wanneer er geslapen kan worden, geen eten en wat als er maar geen eten komt. Koude en geen warmte kunnen vinden. Je hebt pijn en je hebt geen zicht op pijnverlichting of genezing. Moeheid die begint toe te slaan, verlies van fitheid, scherpte en energie. Hoe uitzichtloos je huidige situatie ook lijkt, het kost maar één écht inzicht om op een totaal andere manier naar je situatie te kijken en dit te veranderen naar een manier om verder te gaan. Hoe pijnlijk ook; het bestaat nergens anders dan in je hoofd. Je moet zelfredzaam zijn, je eigen problemen op dat moment zelfstandig mentaal en fysiek oplossen. Lijden zonder te klagen.

Wat is actie-intelligentie? Waarom helpt huilen niet? Wat is marsen? Wat is beasting? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is een load carry training? Wat is face your fear twice training? Is hardheid belangrijk? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat moet je weten over incasseringsvermogen? Wat is uithoudingsvermogen? Wat is gevechtsbereidheid? Wat betekent herpakken? Wat is een adaptieve mindset? Welke nadelen heeft zelfmedelijden? Wat is iron mind conditioning? Wat zijn jungletrainingen? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat is een schijnexecutie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar