Wat is beasting?

Wat is beasting?

23 december 2021 0

Een militair moet beschikken over kracht, uithoudings-en doorzettingsvermogen. Daarom sporten militairen vaak. Ook wanneer er geen sportschool in de buurt is. Dan wordt er gebruik met de spartaanse middelen die beschikbaar zijn op dat moment. “In plaats van je constant aan te passen aan verandering, waarom zou je dan niet veranderen om adaptief te zijn“. De meeste lessen in het leven leer je door tegenslag, mislukkingen en pijn.

Beastings (lees: strafexercitie) is een militaire traditie in de special forces. Het doel van de beastings is om ervoor te zorgen dat naast de mentale overbelasting, ook de fysieke belasting de militairen tot het uiterste drijft en ver buiten hun comfortzone brengt. Zodat daar beoordeeld kan worden of ze nog steeds voldoen aan de gehardheid, gevechtsbereidheid en bijdrage aan de groep. De groep is zo sterk als de zwakste schakel. De militairen worden gedrilled om klakkeloos te doen wat de staft zegt. Zelfstandigheid, maar ook teamwork zijn van levensbelang. Elkaar helpen waar het kan. De militairen worden in een bepaald fysiek ongemak gebracht. Zijn ze dan nog steeds in staat om oog te houden voor elkaar, oog te houden voor de missie en constant die focus te blijven houden.

Wat is de sickener? Wat is de voorligsteun? Wat is conditionering? Wat zijn inzettrainingen? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is shock and awe training? Is hardheid belangrijk? Wat is marsen? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Wat is de natte cross? Wat is straftraining? Wat is collectief straffen? Wat is orde, tucht en discipline?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar