Kun je gevechtsbereidheid trainen?

Kun je gevechtsbereidheid trainen?

7 januari 2022 0

Er zijn verschillende inzichten hoe gevechtsbereidheid getraind en of getoetst zou kunnen worden. Gevechtsbereidheid zou je in zekere zin een ‘Mentale Vorming’ kunnen noemen. Het niet wegdraaien van de dreiging, maar voorwaarts blijven gaan. Er vol voor gaan! De stressreactie gebruiken als hefboom voor gecontroleerde handelingen.

Krijg hier een kleine indruk van onze basistraining in gevechtsbereidheid.

Bij defensie is gevechtsbereidheid een belangrijk onderdeel en zijn speciale parcours waarbij de cursisten gevechtsbereidheid moeten tonen. Competenties als zelfverdediging, weerbaarheid en wilskracht liggen ook in de lijn van gevechtsbereidheid en is er een relatie tussen deze aspecten.

Gevechtsbereidheid is de zodanige geestelijke instelling, de mate van gevechtsgereedheid, van de persoon, verkregen door het bijbrengen van de juiste militaire mentaliteit en vaardigheden, dat deze innerlijk bereid is zich onder de zwaarste lichamelijke en geestelijke beproevingen in te zetten voor zijn team, land, zijn volk en zijn verworvenheden. Maar ook uitputtende oefeningen en andere opdrachten dragen bij aan onderlinge loyaliteit en gevechtsbereidheid.

Wat is gevechtsbereidheid? Wat is actie-intelligentie? Wat is de betekenis van het SAID-principe? Wat is veranderingsbereidheid? Wat is iron mind conditioning? Wat zijn body hardening techniques? Wat is milling? Hoe word ik sterker, weerbaarder en assertiever? Wordt je van zelfverdediging niet agressiever? Wat is Beasting? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat moet je weten over incasseringsvermogen? Wat is uithoudingsvermogen? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is LINE? Wat betekent alles geven? Wat is orde, tucht en discipline?

Ga hier direct naar ons YouTube-kanaal
This is default text for notification bar