Is Nederland klaar voor oorlog?

Is Nederland klaar voor oorlog?

27 januari 2024 0

Oorlog is altijd een deel geweest van het menselijk bestaan. Er bestaat simpelweg geen eeuwige vrede en die is er ook nooit geweest. Stel je nu voor… wat nu als Nederland in een serieus gewapend conflict komt met een ander land?

  • Weet jij of wij momenteel dichtbij een directe confrontatie zijn met een ander land of ben je op de hoogte dat er mogelijk internationale spanningen zijn?
  • Heb jij een beeld bij de veiligheidssituatie in Europa?
  • En hoe groot is bijvoorbeeld onze afhankelijkheid van Amerika?
  • En weten andere landen dit?

Heb je nog een goed beeld hoe wij met elkaar omgingen in de tijden van de Coronapandemie? Wat zou dat kunnen zeggen over een mogelijke situatie als we in direct in een gewapend conflict zijn met een ander land?

Als je nu zelf naar alle redelijkheid en billijkheid kijkt naar de huidige de fastfood & computergeneratie, die door sportfysiotherapeut Maurice van Veldhooven, generatie slapjanus genoemd wordt… die vooral liever lui dan moe is, dan voel ik in ieder geval weinig hoop in mij zelve opkomen dat deze figuren ons land gaan beschermen.

Is Holland nu echt een land die zich serieus moet gaan bemoeien met oorlogen? Voorheen hechtte Nederland zich sterk aan neutraliteit en aan het internationaal recht.

Als ik dan nog verder kijk naar bijvoorbeeld de statistieken van een onderwerp als gevechtsbereidheid, dan komt Nederland er niet noemenswaardig uit, sterker nog… vooral de beste van de slechtsten…

Denken Nederlanders te gemakkelijk dat veiligheid bij ons gegarandeerd is?

  • Weet jij in hoeverre onze krijgsmacht voorbereid op oorlog?
  • Hoe is de staat van onze huidige kazernes en oefenterreinen (oefendorpen) na al die jarenlange bezuinigingen?
  • Hoor jij ook vaker straaljagers en helikopters boven je hoofd?
  • Hoeveel acute oorlogsdreiging hebben wij nodig als voorbereiding en broodnodige bewustmaking van een mogelijke oorlog met een ander land of andere landen?
  • Weet jij waar jij kunt schuilen bij excessieve panieksituaties of wat je moet doen bij het uitvallen van drinkwatervoorzieningen?
  • Hoe is dit alles bijvoorbeeld geregeld in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Polen, Estland en de Baltische staten?

Wat denk jij? Moeten we ons terecht zorgen moeten maken en moeten we voorbereiden op een worst-case-scenario? Of wordt er vandaag de dag veel te veel desinformatie verspreid? Zijn er ook elders militaire spanningen die toenemen waar we rekening mee moeten houden? Is onze gereedheid op orde?

Wat is generatie slapjanus? Is overgewicht in Nederland een groeiend probleem? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is quitter-gedrag? Wat zijn de grootste problemen van deze tijd? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Waarom zijn we allen niet lief voor elkaar? Wat is orde, tucht en discipline? Ben ik geschikt om militair worden? Wanneer ben jij commando-waardig? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Wat is apenkooien? Wat is burn-out? Hoe herken je het en wat kun je doen? Waarom heb je discipline nodig? Wat is dienstplicht? Is er verschil tussen commando’s en special forces?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar