Is er verschil tussen commando’s en special forces?

Is er verschil tussen commando’s en special forces?

4 februari 2024 0

De geschiedenis van het Korps Commandotroepen gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog. De datum 22 maart 1942 geldt als oprichtingsdatum. In juni 1940 besloot de Engelse regering tot de oprichting van kleine, zelfstandig opererende eenheden. Die moesten op het Europese vasteland Duitse doelen aanvallen. Deze elite-eenheden werden commando’s genoemd.

Speciale eenheden, of special operations forces (SOF), is een term voor speciaal getrainde militaire eenheden die operaties uitvoeren zoals verkenningen, onconventionele oorlogsvoering en contra-terrorisme. Leden van dergelijke eenheden worden commando’s of operators genoemd.

Iemand die deel uitmaakt van deze speciale eenheid wordt een ‘SEAL’ (meervoud: SEALs) genoemd. SEALs opereren in kleine groepen en worden ingezet waar grotere legereenheden tekortschieten. De Navy SEALs is een Amerikaanse speciale eenheid in het ‘Naval Special Warfare’-programma (NSW) van de United States Navy. SEALs opereren wereldwijd, in het diepste geheim, sinds 1962. De opleiding en training tot Navy SEAL staat te boek als een van de zwaarste ter wereld. SEAL is een afkorting voor ‘SEa, Air, Land’ en refereert aan de multi-disciplinaire inzetbaarheid van deze speciale eenheid.

Wanneer ben jij commando-waardig? Wat houdt de fysieke test van KCT in? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Is Nederland klaar voor oorlog? Ben ik geschikt om militair worden? Wat is een BBE? Wat betekent ME bij politie? Waar staat VeVa voor? Wat is Spetsnaz? Waarom worden soldaten jarheads genoemd? Wat betekent blauwhelmen? Wat is de taak van de marechaussee?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar