Wat is een BBE?

Wat is een BBE?

8 maart 2023 0

De in Doorn gelegerde Bijzonder Bijstandseenheid (BBE) van het Korps Mariniers telt zo’n 150 leden. Zij zijn getraind om op te treden tijdens kapingen en gijzelingen. Binnen Nederland treedt de BBE op onder verantwoordelijkheid van de minister van justitie. Voor de eenheid geldt dan dezelfde geweldsinstructie als voor de politie.

Bijzondere Bijstandseenheden (BBE) zijn drie speciale anti-terreureenheden in Nederland: Bijzondere Bijstandseenheid Krijgsmacht (BBE-K) Bijzondere Bijstandseenheid Mariniers (BBE-M) Bijzondere Bijstandseenheid Politie (BBE-RP).

Als je officier zou willen worden bij de BBE heb je de grootste kans als je eerst officier wordt bij het korps mariniers, van daaruit kan je dan doorsolliciteren naar een officiersfunctie bij de BBE. Het is een pre om dan ook de koudweertraining in Noorwegen te doorlopen en de bergtraining in Schotland.

Is er verschil tussen commando’s en special forces? Waar staat VeVa voor? Waar staat AMO voor? Wat is de taak van de marechaussee? Wanneer ben jij commando-waardig? Wat betekent ME bij politie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar