Hoe train je je gluteus maximus?

Hoe train je je gluteus maximus?

8 maart 2023 0

De gluteus maximus of grote bilspier, is de grootste bilspier (van de drie bilspieren) en bepaalt een groot deel van de vorm van de billen. Deze spier is betrokken bij veel bewegingen die je dagelijks maakt. De grote bilspier begint aan de bovenkant van de bil en zit vast aan de binnenkant ervan. De gluteus maximus loopt naar het dijbeen waar het zich daar vasthecht.

De functie van de grote bilspier is het strekken van de heup, wat nodig is wanneer je je been naar achteren beweegt of bij het strekken van je been wanneer u traploopt. Bij het springen, rennen en snel wandelen heb je de kracht van deze spier nodig. Bij het wandelen is deze spier minder betrokken. Sterker nog, als je deze spier niet zou hebben dan zou u niet kunnen wandelen, rennen, springen of traplopen.

Wanneer je met gebogen knieën naar voren leunt, wanneer je op je hurken zit, is deze grote bilspier samengespannen. Ook op te staan vanuit een zittende houding is deze spier actief. Bij het stabiliseren van je bekken is deze spier ook een belangrijke schakel. Goede oefeningen om deze t

  • Retro opstap
  • Muur Squat
  • Enkel been squat
  • Deadlift met één been
  • Stap omhoog

Heb je last van heupklachten, rugklachten, bilpijn? Heb je pijn in de bil die ook nog eens uitstraalt naar andere lichaamsdelen? Je kunt last hebben van zeurende, stekende, brandende of doffe pijn in de bil . Maar wat zijn dan de mogelijke oorzaken van bilpijn? of pijn in je onderrug? Dan is waarschijnlijk de gluteus maximus, de grote bilspier, betrokken bij deze klachten.

Ik ben op mijn stuitje gevallen. En nu? Hoe weet ik of ik door mijn rug ben gegaan? Is sporten slecht bij lage rugpijn? Wat kan ik doen tegen rugpijn? Hoe rugpijn met skeeleren voorkomen? Wat doet de psoas spier?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar