Wat is de vogelnest-houding?

Wat is de vogelnest-houding?

9 maart 2023 0

Mag een handhaver iemand die (flink) tegenwerkt in de de zogenoemde vogelnestjeshouding boeien om deze te overmeesteren en te beheersen? De vogelnest-houding is een buikligging met de enkels en handen aan de achterzijde omhoog en vervolgens met elkaar verbonden door de handboeien van de betreffende handhaver.

In de Yoga zou je deze vogelnesthouding ook een boog-houding kunnen noemen. Ook als kind heb je vast en zeker deze vogelnest-houding gedaan. Het vogelnestje is voor veel kinderen een makkelijke oefening. Voor een gemiddelde volwassene is dit een extreem ongemakkelijke houding en zeker met handboeien.

Net als de nekklem verboden is, zo is dat ook met iemand een zogenoemd ’vogelnestje’ aanleggen. Dit valt onder buitenproportioneel geweld en dat is verboden. Net als de nekklem is deze move behoorlijk foutvoelig en kan er een hoop mis gaan.

Wat is een nekklem? Wat is natrappen? Wat is kopschoppen? Wat is Politiegeweld? Wat is een IBT training? Mag de Politie mag geweld gebruiken? Wat is buitenproportioneel geweld? Wat betekent geweldsbevoegdheid? Wat is het verschil tussen aanhouden en staandehouden?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar