Wat is een IBT training?

Wat is een IBT training?

21 januari 2023 0

De integrale beroepsvaardigheidstrainingen omvat de instructie en het oefenen in de vaardigheden van geweldsbeheersing, aanhoudings-, zelfverdediging- en schietvaardigheden, wapenstok, evenals het gebruik van pepperspray of andere geweldsmiddelen die bij de doelgroep in gebruik zijn.

Dit betekent dat het subsidiariteits- en proportionaliteitsbeginselen in acht dienen te worden genomen. Dit geweldsmonopolie dat bij de Overheid berust wordt toevertrouwd aan onder andere de ambtenaar van politie om namens de Overheid gepast geweld toe te passen tijdens haar taakuitvoering. Alvorens de geweldsmiddelen toe te passen in de praktijk moeten deze goed geoefend zijn. Dit eist een constante goede beheersing en kennis van de geweldsmiddelen.

Wat is een HTV opleiding? Wat is RTGB training? Wat is RTGP training? Wat is proportioneel geweld? Wat houdt machtsmisbruik in? Mag een handhaver geweld gebruiken? Wat is gevaarsbeheersing? Wat is buitenproportioneel geweld? Heeft de politie een voorbeeldfunctie? Wat is de vogelnest-houding?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar