Wat is een beveiliger?

Wat is een beveiliger?

17 februari 2022 0

In de volksmond is een beveiliger iemand die verantwoordelijk is voor het bewaken van de veiligheid. Dit binnen allerlei organisaties, van winkels en uitgaansgelegenheden tot overheidsinstellingen en luchthavens. Beveiligers zijn in te delen in drie groepen:

  1. Toezichthouders: Deze groep heeft een preventieve rol en houdt toezicht op publieke domeinen.
  2. Objectbeveiligers: Deze bewaken een specifiek gebouw of een specifieke persoon (vaak een VIP). We spreken dan van een persoonsbeveiliger of bodyguard. Indien objectbeveiligers een gebouw beveiligen, fungeren ze vaak deels als receptionist of portier.
  3. Evenementenbeveiligers: Evenementenbeveiligers zorgen voor een goed verloop van muziekfestivals, popconcerten, sportwedstrijden en andere festiviteiten.

Beveiliging is het geheel van maatregelen om een te beveiligen doel te beschermen tegen schadelijke invloeden. Een particuliere beveiliger bewaakt de veiligheid van personen en goederen en zorgt dat de orde en rust op terreinen en in gebouwen niet wordt verstoord. Het betreft veelal toezichthoudende, beschermende en controlerende taken. Vooral in de winkelsurveillance en bij toezichthouders op straat worden beveiligers veelal geconfronteerd met intimidatie, discriminatie of geweld. Wat is een straatcoach? Wat is predictive profiling? Wat is een sfeerbeheerder? Wat is een bodyguard? Wat is persoonsbeveiliging? Toezichthouder, handhaver of BOA, wat is het verschil? Welke vormen van agressie zijn er? Welke soorten veiligheid zijn er? Wat is sociale veiligheid? Wat is deëscaleren? Wat is directief handelen? Wat is de stoplichtmethode?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar