Waarom worden soldaten jarheads genoemd?

Waarom worden soldaten jarheads genoemd?

9 januari 2024 0

Als je Jarhead genoemd wordt, betekent het dat je een lid bent van het Amerikaanse Korps Mariniers. De uitdrukking “jarheads” is een “US military slang phrase (lees: Amerikaanse straattaal uitdrukking) die door matrozen wordt gebruikt als ze naar mariniers verwijzen. Technisch gezien is het bedoeld als een denigrerende term voor mariniers.

De term verscheen voor het eerst al in de Tweede Wereldoorlog en verwees naar het uiterlijk van mariniers in hun blauwe uniformen. Verwijzend naar de hoge en strakke haarsnit die lijkt op een pot, waarbij het haar het deksel op de pot is. De mariniers zouden op een Mason Jar lijken. Sommigen noemen het ‘hoge en strakke’ kapsel een ‘Jarhead-snit.’

Het impliceert echter ook dat mariniers hun eigen hersenen in de jar, door gemakkelijk de deksel eraf te hebben gehaald, door de US military military mindset. Volgens het Nationaal Museum van het Korps Mariniers is de naam jarhead “een bron van trots geworden voor alle mariniers.” De term wordt vaak gebruikt om mariniers op een respectvolle manier te beschrijven, maar kan ook gebruikt worden om iemand te beschrijven die zich gedraagt alsof ze militair zijn, zonder dat ze daadwerkelijk in het leger hebben gediend.

Wanneer ben jij commando-waardig? Is er verschil tussen commando’s en special forces? Wat is King of the Ring? Wat is face your fear twice training? Wat is straftraining? Wat betekent face your demons? Wat is orde, tucht en discipline? Wat is CQC? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is hand-to-hand combat training? Wat is CCT? Wat is milling? Wat is het verschil tussen milling en boksen? Wat is King Of The Streets (KOTS)? Ben ik geschikt om militair worden? Wat is beasting? Wat is shock and awe training? Wat is de natte cross? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Wat is marsen? Wat is een load carry training? Wat zijn inzettrainingen? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is primair gedrag? Wat is veranderingsbereidheid? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Kun je werken aan je zelfvertrouwen door een weerbaarheidstraining? Wat is reflex? Wat is zelfredzaamheid? Wat wordt bedoeld met zelfbehoud? Wat is een militaire survival training? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is de voorligsteun? Waar staat VeVa voor? Waar staat AMO voor? Wat is hand-to-hand combat training? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is de taak van de marechaussee? Wat betekent ME bij politie? Wat betekent een mentaal breekpunt? Wat is MWC?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar