Ben ik geschikt om militair worden?

Ben ik geschikt om militair worden?

7 december 2023 0

Toelatingseisen zijn eisen waar je altijd aan moet voldoen om bij de krijgsmacht te kunnen dienen. Het werk als militair is anders dan het gemiddelde werk. Als militair moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Voordat je kunt beginnen aan het trainingstraject, moet je eerst door de aanstellingskeuring van Clustergroep 1.

Hoe fit moet je zijn voor het leger? De fysieke keuringseisen: 2200 meter hardlopen in 12 minuten. 60 seconden draaibeweging maken met een bal. Klimmen en klauteren: bewegelijkheid en hoogtevrees testen. 5 verschillende houdingen aannemen: hurkzit + 4 verschillende schiethoudingen (staand, knielend links, knielend rechts en liggend).

Voor iedereen die als militair bij Defensie gaat werken zijn 2 opleidingen verplicht: de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en de Functie Opleiding (FO). Elk krijgsmacht onderdeel stelt vervolgens zijn eigen aanvullende eisen. Militairen krijgen hun opleiding bij het krijgsmachtdeel waar ze gaan werken. Officieren volgen hun opleiding aan de Defensieacademie. De Marine, Landmacht, Luchtmacht, en Marechaussee hebben dus elk hun eigen specifieke toelatingseisen.

Wat is orde, tucht en discipline? Wanneer ben jij commando-waardig? Wat zijn militaire sporten? Wat is actie-intelligentie? Wat is de taak van de marechaussee? Wat is straftraining? Wat is dienstplicht? Waar staat AMO voor? Wat is gevechtsbereidheid? Waar staat VeVa voor? Wat is een BBE? Wat is een militaire survival training? Wat is heimwee? Wat betekent blauwhelmen? Is er verschil tussen commando’s en special forces? Wat houdt de fysieke test van KCT in?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar