Wat is een load carry training?

Wat is een load carry training?

10 januari 2022 0

Een load carry is eenvoudig het van A naar B verplaatsen van een gewicht. Deze fysieke en mentale beproeving vraagt het uiterste van je doorzettingsvermogen. Allerlei materialen, zoals boomstammen, zandzakken, jerrycans en autobanden, worden wel 2 à 3 uur lang meegesleept tijdens deze vorm van allround fitnesstraining.

Loaded carries zijn in feite een combinatie van cardio en krachttraining. Op welke van deze twee aspecten je de nadruk legt, is afhankelijk van de gewichten die je hanteert, de afstand waarover je het object verplaatst en de tijd waarin je dat doet. De farmer’s walk is ongetwijfeld de bekendste loaded carry en een terugkerend onderdeel in strongmanwedstrijden. Je hebt de farmer’s walk, suitcase carry, rack carry, bear hug carry, overhead carry, shoulder carry, rucking, goblet carry en de zercher carry.

In feite is het ‘gewoon’ het zwaarder maken van een van de meest alledaagse activiteiten: lopen. Je kunt loaded carries gebruiken voor praktisch elk trainingsdoeleinde: krachttoename, spiergroei, grijpkracht, vetverlies, verbetering bovenrug, je kernspieren of een betere overall conditie. Praktische voordelen van de loaded carry zijn dat ze betrekkelijk eenvoudig zijn en tijdsbesparend. Je traint er immers al je spieren tegelijkertijd mee. Je hoeft er bovendien niet voor naar de sportschool.

Wat is straftraining? Wat is een farmer’s carry training? Wat is beasting? Wat is de sickener? Waarom krijgt een zelfverdedigende leerling tijdens vechten op school doorgaans ook straf? Wat is collectief straffen? Wat is orde, tucht en discipline? Wat is zero tolerance? Is hardheid belangrijk? Wat is door de pijn heen gaan? Welke nadelen heeft zelfmedelijden?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar