Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit?

Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit?

9 januari 2024 0

Je bent zo goed als je laatste wapenfeit. Je hoort het in de sport ook als ‘Je bent zo goed als je laatste overwinning’. Je hoort het ook zeggen als ‘In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst’. Wapenfeit is universeel toepasbaar en staat voor:

  • Ooorlogshandeling, heldendaad, dappere of moedige actie of krijgsverrichting (militair);
  • Belangrijke prestatie, verrichting of daad waarop men trots kan zijn (figuurlijk)

Even een simpel voorbeeld: hartstikke leuk dat je giga-hoge cijfers gehaald tijdens je studie, maar waar heeft het allemaal toe geleid? Das nog vele malen interessanter, maar ook relevanter. Ben je onderscheidend geweest en heb je nu iets spraakmakends neergezet of ben je nu een loempiavouwer? Of… we kennen allemaal iemand in onze omgeving met het indrukwekkende verhaal dat hij of zij heel vroeger bij een jeugdselectie heeft gespeeld van voetbal, tennis or whatever en daarvoor gevraagd is toen, maar toen kreeg diegene iets met zijn of haar knie… maar anders… dan was diegene nu een zeer rijk sportman of vrouw geweest. Maar dat zwakke been, die deed de das om. Zoals het mooie gezegde: “It’s not about where you started, but where you are now.”.

Wanneer ben jij commando-waardig? Ben ik geschikt om militair worden? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat is topsport? Wanneer ben je eigenlijk een topsporter? Wat doet stoppen met topsport met je? Wat betekent een mentaal breekpunt? Hoe belangrijk is winnen? Waarom heb je discipline nodig? Wat is voorwaartse actie? Wat is mindset? Wat betekent de aard van het beestje? Waarom ben ik niet meer gemotiveerd? Is er verschil tussen commando’s en special forces? Hoe maak je een kampioen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar