Waarom ben ik niet meer gemotiveerd?

Waarom ben ik niet meer gemotiveerd?

31 mei 2023 0

Eigenlijk is het totaal niet boeiend om uitvoerig te gaan onderzoeken waarom je niet meer gemotiveerd bent. Dit gaat dan een apart ‘diep-zee-denken-projectje’ worden die alleen maar nog meer weerstand gaat opleven.

  • Weerstand = energie

Sterker nog, dit kost bakken met energie en daarbij ook nog bakken met weggegooide tijd. Deze energie kun je beter gaan gebruiken door dit om te zetten in voorwaartse actie(s) naar je doel. Uitgebreid na gaan denken over hoe en wat, levert eerder bij de pakken neerzitten op, dan bruikbare en voorwaartse actie(s).

  • Motivatie is een woord en niets meer dan een gevoel

Motivatie is namelijk het verlangen om iets te doen. Of je nu last hebt van luiheid en heb je een schop onder je kont nodig of gebrek aan motivatie. Voorwaartse actie naar je doel is de enige remedie. Oeverloos praten en hierover filosoferen is echt zonde van je tijd. Zie hier onze quote: “Quit talking and start doing“. Op z’n Hollands gezegd: “Stop met praten en begin met doen”.

  • Motivatie = optioneel (nice to have, geen must)

Ga vooral niet wachten of vluchten tot je ‘zin’ hebt om iets te doen! Je hoeft niet altijd plezier te hebben in het uitvoeren van een taak. Je leeft in een sociaal media tijdperk die je altijd maar gemotiveerd moet zijn en altijd maar positief moet denken, je altijd maar dingen moet doen die je leuk vind of gelukkig maken. Altijd maar beter, hoger, harder en meer.

  • Denk in simpele termen van HOE DAN WEL! Motivatie, dingen doen waar je gelukkig van wordt en positief denken is niet de enige manier om een doel te behalen.

Je hoeft niet de gehele dag gelukkig te zijn, alsmaar te zijn wie je bent, te genieten van je giga-leuke,-motiverende,-inspirende en happiness gezonde lifestyle, je hoeft niet perse alles maar 100 procent leuk te vinden en alleen maar dingen doen die je leuk vindt en gelukkig maken. Je kunt ook simpelweg een (hoog) doel bereiken zonder dat je gemotiveerd bent of positief aan het denken bent.

  • “If it is really important to you, you will find a way. If not you will find an excuse”.

Als ik puur voor mezelf spreek. Als ik had moeten wachten totdat ik ergens gemotiveerd voor was, vooral positief moest gaan denken, dingen doen die je gelukkig maken of zou moeten genieten om mijn doelen te willen behalen… dan was daar vooral héél weinig van terecht gekomen.

Laat je niet strikken in de hypes, mantra’s en modetrends van het ‘tegenwoordige krampachtige overal gelukkig mee te moeten zijn’. Zet energie van weerstand om in simpele voorwaartse acties naar je doel, niet meer en niet minder.

Wat is trainen op karakter? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat vertelt lichaamstaal? Wat betekent de aard van het beestje? Wat is quitter-gedrag? Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas? Wat is orde, tucht en discipline? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Extrinsieke motivatie: wat is dat? Verschil tussen extrinsieke motivatie en intrinsieke motivatie? Kun je intrinsieke motivatie trainen? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Waarom sta ik altijd moe op? Wat betekent door zure appel heen bijten? Hoe lang moet ik trainen om mijn doel te bereiken? Wat is een adaptieve mindset? Wat is veranderingsbereidheid? Is gedrag ook af te leren? Wat is door de pijn heen gaan?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar