Wat betekent de aard van het beestje?

Wat betekent de aard van het beestje?

6 juni 2023 0

De aard van het beestje is een Nederlands spreekwoord en betekent:

  • Een typische eigenschap van een persoon
  • Zo zit hij of zij nu eenmaal in elkaar
  • Het karakter van iemand

Bij stress blokkeert een deel van je brein. Je kunt niet meer nadenken óf je voelt niks meer. Je bewustzijn vernauwt, je bent je niet meer bewust en je kunt niet meer bewust bijsturen. Ons onderbewuste brein neemt de boel over, overigens met de beste bedoelingen, want jouw brein wil slechts één ding: jouw veilig houden.

Dit onderbewuste brein is “heel passief en lui”. Het is een grote database met alle herinneringen en een heleboel handige programmatjes die je bij je geboorte hebt meegekregen, zoals hartslag, bloeddruk, ademhaling, het vermogen om te praten en emoties te voelen en meer.

Het is zeker niet gemakkelijk, maar ook zeker niet onmogelijk. Deze automatische reacties zijn herprogrammeerbaar.

Wat is de betekenis van inborst? Wat is conditionering? Wat is een adaptieve mindset? Wat is veranderingsbereidheid? Is gedrag ook af te leren? Wat zijn primaire reflexen? Wat is primair gedrag? Wat is trainen op karakter? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat moet je weten over incasseringsvermogen? Wat is uithoudingsvermogen? Wat betekent herpakken? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Is hardheid belangrijk? Wat is door de pijn heen gaan? Wat betekent verman jezelf? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar