Wat is de betekenis van inborst?

Wat is de betekenis van inborst?

6 februari 2022 0

Karakter of inborst (gemoedsgesteldheid; temperament; gemoedsaard) is de combinatie van vaste innerlijke eigenschappen of karaktertrekken van een persoon. Deze combinatie bepaalt hoe een persoon met bepaalde dingen omgaat. De manier waarop iemand in elkaar zit. Een typische eigenschap van een persoon.

Dit zijn relatief stabiele eigenschappen die moeilijk te veranderen zijn, dikwijls pas na intensieve en volgehouden training of therapie. Daardoor onderscheidt de karaktertrek zich van de gewoonte. Dit is dan meer een aangeleerde manier van reageren op zijn omgeving, die men weer kan afleren. Je hoort ook wel eens zeggen: “Dat zit in de aard van het beestje”.

Wat betekent de aard van het beestje? Wat is trainen op karakter? Wat zijn primaire reflexen? Wat is primair gedrag? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat moet je weten over incasseringsvermogen? Wat is uithoudingsvermogen? Wat betekent herpakken? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Is hardheid belangrijk? Wat is door de pijn heen gaan? Wat betekent verman jezelf? Wat is conditionering? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar