Wat betekent verman jezelf?

Wat betekent verman jezelf?

6 februari 2022 0

Mijn eigen vader, een ex KNIL militair, hoor ik nog steeds roepen: “Rug recht, kop op, niet mauwen, even diep adem halen en doorrr!!!”. Dat was eigenlijk kort door de bocht een vertaling van ‘je moet jezelf vermannen’. Met andere woorden, jezelf de baas worden, jezelf meester worden, je ergens overheen zetten, je best doen, de moed vatten, door de pijn heen gaan of jezelf herpakken. Neem dit inzicht met je mee: “Mentale weerbaarheid is wanneer je brandstof kunt vinden in een lege tank“.

Als je het netjes zou willen formuleren, dan kom je uit op een transformatie van een toestand die te wensen overlaat en waardoor je de situatie niet helemaal de baas bent, je mentaal naar een toestand navigeren waarin je de situatie weer de baas bent. Neem ook dit inzicht met je mee: “Zet door de pijn heen, aan de andere kant is de beloning“.

Als je je jezelf kunt vermannen, zul je er zomaar sterker uitkomen. Om je te kunnen vermannen hoef je trouwens geen man te zijn. Vrouwen kunnen zich ook uitstekend vermannen. Neem ook deze met je mee: “Sta op, regel je zaken, je prioriteiten op een rij, je gedachten op orde en kop op“. Vermannen is ook het binnen de juiste proporties houden van een (acuut) probleem. Niet moeilijk doen, niet je koppie laten hangen, het accepteren dat het is zoals het is, ermee dealen er het beste van maken. Je shit op dat moment onder ogen zien, het gainen van kracht, optimisme behouden, kalmte en berusting.

Wat is trainen op karakter? Wat is door de pijn heen gaan? Wat betekent herpakken?Wat is de betekenis van inborst? Wat is conditionering? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat moet je weten over incasseringsvermogen? Wat is uithoudingsvermogen? Wat is beast mode on? Wat is zelfredzaamheid? Is hardheid belangrijk? Wat is de betekenis van helemaal losgaan? Welke nadelen heeft zelfmedelijden? Wat betekent alles geven? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar