Wat is de betekenis van sergeant?

Wat is de betekenis van sergeant?

6 mei 2024 0

Sergeant is een rang die wordt gebruikt door de strijdkrachten van veel landen. Het is ook een politierang bij sommige politiediensten. Sergeant is onderofficier in sommige legeronderdelen. Boven de korporaal staat de sergeant bij de Nederlandse militaire rangen.

Historisch gezien was de Sergeant degene die de krijgsmacht in het gelid hield en als eerste het strijdtoneel betrad om zijn mannen aan te sturen. Tegenwoordig is een Sergeant nog steeds degene die de dagelijkse leiding heeft en zo de bevelen van zijn leidinggevenden uitvoert.

Sergeanten worden aangesproken met hun rang “sergeant”, behalve bij de operationele dienst nautische dienst (ODND) van de Koninklijke Marine, die wordt bootsman genoemd. Een sergeant-majoor wordt aangesproken als majoor (hetzelfde als voor de hoofdofficier; majoor) en bij de ODND met schipper.

Wat is de betekenis van korporaal? Ben ik geschikt om militair worden? Waar staat AMO voor? Waar staat VeVa voor? Wat is een BBE? Wat is de taak van de marechaussee? Wat is MWC? Wat zijn militaire sporten? Wat is een militaire survival training? Wat is een military workout? Wat zijn Military Martial Arts? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Wat is actie-intelligentie? Wat betekent ME bij politie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar