Wat is de betekenis van korporaal?

Wat is de betekenis van korporaal?

14 februari 2024 0

In Nederland wordt men tegenwoordig korporaal krachtens functie, en bij een infanteriegroep wordt één korporaal aangesteld als plaatsvervanger (vergelijkbaar met assistent-leidinggevende) van de sergeant.

Een plaatsvervangend korporaal werkt onder een sergeant en houdt bijvoorbeeld toezicht op enkele soldaten. Tevens adviseert de korporaal de sergeant. Dit kan zijn omdat de korporaal meer ervaring heeft (dienstjaren) of omdat deze de soldaten beter kent. Daarnaast heeft de plaatsvervangend korporaal in de uitvoering van drills en gevechtstechnieken specifieke, voor zijn of haar functie omschreven taken. Bij afwezigheid van de onderofficier dient hij of zij deze te vervangen.

Wat is de betekenis van sergeant? Ben ik geschikt om militair worden? Waar staat AMO voor? Waar staat VeVa voor? Wat is een BBE? Wat is de taak van de marechaussee? Wat is MWC? Wat zijn militaire sporten? Wat is een militaire survival training? Wat is een military workout? Wat zijn Military Martial Arts? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Wat is actie-intelligentie? Wat betekent ME bij politie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar