Waarom heb je discipline nodig?

Waarom heb je discipline nodig?

25 mei 2022 0

Discipline is de grootste vorm van zelfliefde. Het is iets wat je jezelf oplegt in een richting van een door jou gekozen doel. Als het doel door jouw gekozen is, dan is iedere dag dat jij jezelf beter maakt, een zegen, want wordt je beter van. Wat je nodig hebt om voorwaarts te gaan, is moed en discipline, in richting van je doel.

Discipline helpt ons om onze doelen te behalen. Discipline is, net als veel andere aspecten van ons leven, een keuze. Het is krachtiger sterker onze wisselende verlangens en is meer dan enkel alleen motivatie. Je hebt het nodig in je leven.

Als je niet de bereidheid en de wilskracht hebt om dingen te doen die niet altijd leuk zijn of een lange adem vragen, zul je je doelen niet bereiken en ook je potentieel als mens in de weg staan. Iedereen moet wel eens dingen doen waar die geen zin in heeft. Dan heb je discipline nodig om er toch mee te beginnen en het af te maken. Je kiest ervoor om iets te doen, en je kiest ervoor om het goed te doen. Het is jouw beslissing of je het uitstelt of niet.

Met discipline ontwikkel je betere gewoonten en met betere gewoonten groei je naar een betere versie van jezelf. Discipline kan worden geleerd, maar dan moet je het echt willen.

Verschil tussen extrinsieke motivatie en intrinsieke motivatie? Kun je intrinsieke motivatie trainen? Extrinsieke motivatie: wat is dat? Is mijn mindset bepalend voor mijn sportprestaties? Wat is door de pijn heen gaan? Waarom is rust nemen belangrijk? Hoe word ik topsporter? Wat is veranderingsbereidheid? Wat doet levenshouding? Wat zijn de voordelen van tegenslag? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat is uithoudingsvermogen? Is gedrag ook af te leren? Wat is zelfbeheersing? Wat is orde, tucht en discipline?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar