Is mijn mindset bepalend voor mijn sportprestaties?

Is mijn mindset bepalend voor mijn sportprestaties?

12 maart 2022 0

Succes begint met het hebben van de juiste manier van denken. Veel sporters blijven hangen op puur het fysieke deel. Mindset betekent overtuiging. Een goede mindset vind je niet zomaar even ergens op internet en het is de moeite waard om hier tijd en moeite in te stoppen. Dit gaat over de overtuiging die je over jezelf hebt in relatie tot je talenten.

Neem deze mindset met je mee: “Quit talking and start doing“. Mentaal voorbereiden en zorgen dat je mentaal sterk aan de start staat, geldt niet alleen voor sporters, ook in het dagelijks leven is het belangrijk om te werken aan je mentale gezondheid. Met de juiste mindset ben je in staat om tegenslagen om te buigen in groei en overwinning. Je mindset veranderen doe je niet even zomaar en zal niet zonder meer in één keer lukken. Hoe is jouw mindset?

Wat is trainen op karakter? Hoe maak je een kampioen? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat is prestatiedruk? Verschil tussen extrinsieke motivatie en intrinsieke motivatie? Wat is persoonlijke veerkracht? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Waarom is zelfbeheersing belangrijk?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar