Wat zijn de voordelen van tegenslag?

Wat zijn de voordelen van tegenslag?

25 april 2022 0

Tegenslag en problemen horen bij het leven. Ieder van ons heeft wel met tegenslagen te maken in het leven. We hebben geen controle over de vele dingen die ons overkomen. Tegenslagen zijn (helaas) onderdeel van het leven. De meeste lessen in het leven leer je door tegenslag, mislukkingen en pijn. Of ze ons goede dingen zullen brengen of juist schade zullen toebrengen, is afhankelijk van hoe wij ermee omgaan. Het is vaak lastig in te beelden, maar veel nadelen hebben ook voordelen. Hier een aantal mooie inzichten om mee te nemen naar je next level (klik op de links om naar de plaatjes te kijken):

Elke tegenslag zal je een unieke en andere les leren. Het is belangrijk dat je tegenslagen (fantastische leermomenten) gebruikt als een kans om jezelf nog verder te ontwikkelen en de verborgen voordelen te zien. De kunst is om dit te herkennen. Deze momenten zijn een mooie opportunity waar het kaf van het koren gescheiden kan worden: dit is waar je moet doorzetten.

Wat is levenskunst? Wat doet levenshouding? Genieten van het leven. Hoe doe je dat? Waarom zelfregie belangrijk? Wat is veranderingsbereidheid? Waarom heb je discipline nodig? Wat is door de pijn heen gaan? Wat te doen bij een paniekaanval? Hoe maak je een kampioen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar