Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie?

Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie?

26 april 2022 0

Er worden steeds meer straatvechtafspraken gemaakt door jongeren en er zijn simpelweg ook bepaalde groepen (freefight)hooligans die beter dreigen te worden in (straat)vechten dan de politie. Intussen kennen we allemaal de:

Vandaag de dag wordt er ook massaal met elkaar gevochten in steden, waardoor de politie steeds vaker het doelwit en dat is natuurlijk een zorgelijke ontwikkeling. Zoals al bekend was, zijn de BOA’s al steeds vaker het mikpunt van straatagressie. Deze goed getrainde en goed vechtende hooligans zoeken ook steeds vaker bewust de confrontatie met de Mobiele Eenheid (ME).

De straatvechttechnieken van deze hooligans wordt steeds scherper, geavanceerder en bruter, door dat zij er bijvoorbeeld op trainen in een trainingskamp door te dealen met politieagenten te paard en ME’ers met een wapenstok. Het vind niet alleen maar plaats in de bossen, maar de ontwikkeling laat zien dat er tegenwoordig ook in woonwijken, tijdens demonstraties en bij uitgaansgelegenheden met elkaar op de vuist wordt gegaan.

Betekent ook dat voorbijgangers, aanwezigen en omstanders die er niks mee te maken hebben, er pijnlijk slachtoffer van kunnen worden. Betekent ook dat het gevolg weer daarop is dat politiemensen zich vaker genoodzaakt voelen om hun dienstwapen te gaan gebruiken.

Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Wat is straatgeweld? Waarom is men agressief tegenover hulpverleners? Mag de Politie mag geweld gebruiken? Wat zijn freefight-hooligans? Waarom zijn BOA’s vaker het mikpunt van agressie? Wat is straatvechten? Wat zijn bosgevechten? Wat zijn hoodfights? Neemt het geweld toe op straat? Wat is een Bronco Kick? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat betekent ME bij politie? Wat is doxing? Is verhaal halen met persoonlijke knokploeg een wijs besluit? Wat betekent last man standing?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar