Wat zijn bosgevechten?

Wat zijn bosgevechten?

7 november 2021 0

Deze figuren knallen er graag met elkaar op los met de harde kern van andere clubs, tijdens deze zogeheten ‘free fights’ (illegale knokpartijen met rivaliserende voetbalfans) in de bossen. Deze hooligans trainen ook om elkaar aftuigen in de bossen in groepsverband. Wat zijn freefight-hooligans? Dit zijn georganiseerde groepen, waarvan veel van de leden getrainde vechtsporters zijn. Het grote voordeel van de bossen is, dat er geen enkele (camera)toezicht is vanuit handhaving. Logisch dat dit gedrag is verplaatst naar de bossen omdat er vrijwel overal cameratoezicht is op straat. Het zijn allemaal jongemannen natuurlijk, fit en sterk.

Ze dragen sportkleren en vechthandschoenen, hebben een bitje in hun mond, een shirt met ‘Brotherhood Freefighters’ erop en tonen trots bloedige verwondingen van uiteenlopende aard. Dit soort gevechten vond aanvankelijk met name plaats in Polen en Rusland. De laatste jaren is ook België steeds vaker het toneel, zeker nu het veel moeilijker is om in en rond de stadions met elkaar op de vuist te gaan dan tien, twintig jaar geleden. Er zijn ook bosvechters bij die niets met voetbal hebben. Bosvechten wordt gezien als vechten in de gladiatorstijl.

Bosvechters klappen erop, maar er is respect voor de tegenstander. Als het klaar is, dan is het ook klaar. Dan wordt de tegenstander met rust gelaten en wordt de winnaar gefeliciteerd. Als je de afspraken schendt dan doe je niet meer mee met de competitie. De politie houdt de bosvechters in de gaten, maar omdat ze onderling op verschillende en geheime locaties afspreken, zijn ze lastig te traceren.

Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat is Lethwei? Wat betekent last man standing? Wat is straatgeweld? Hoe help ik slachtoffers van agressie en geweld op straat? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat zijn freefight-hooligans? Wat zijn hoodfights? Wat is King Of The Streets? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Bronco Kick? Wat is uitgaansgeweld? Wat is publiek geweld? Wat is een uittreksel justitiële documentatie? Wat is openlijke geweldpleging?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar