Is acceptatie een ongoing proces?

Is acceptatie een ongoing proces?

6 mei 2023 0

Accepteren van een probleem kan een helende of genezende werking hebben en veel toevoegen aan je welzijn. Acceptatie kan emotioneel evenwicht en rust brengen. Acceptatie, het omarmen van een probleem of berusting ergens in vinden gaat niet van de één op de andere dag.

Allereerst moet je af van het idee dat de mens altijd en overal gelukkig dient te zijn. Probeer niet van elk moment te genieten: dat is een onmogelijke taak en levert alleen nog maar meer onnodige en chronische druk op. Het mooie van accepteren is dat de spanning van opgebouwde emoties het lichaam kan gaan verlaten.

Veel personen blijven vechten tegen situaties waar ze geen invloed op hebben. Geef het gevecht tegen pijnlijke situaties en moeilijke gevoelens op. Het kost teveel energie en levert niks op. Geef je over aan het leven en leef!

Een emotie is een combinatie van vier elementen: een lichamelijke gewaarwording, een chemische reactie in het brein, een gedachte en een actie.

Accepteren is hier het toelaten van het onvermijdelijke. Accepteren is helemaal niet gemakkelijk en zeker geen éémalige actie. Accepteren is niet even accepteren voor één keer en dan voor altijd klaar. Accepteren is een ongoing proces. Emoties hebben de nare eigenschap om je soms uit het niets te overvallen. Probeer je emoties niet tegen te werken, maar werk met ze samen.

Waarom is Yoga überhip en big business? We willen allemaal gelukkig zijn, maar waarom? Is goed leren ademen belangrijk? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Wat betekent jezelf tegenkomen? Hoe leer je jezelf beter kennen? Meer jezelf zijn. Hoe doe je dat? Wat is ergens mee moeten dealen? Wat is coping?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar