Wat is medische nazorg?

Wat is medische nazorg?

19 juni 2024 0

Je kunt te maken krijgen met verschillende soorten en maten van nazorg. Wij doelen hier op medisch (specialistische) revalidatie, nazorg en follow-up (nacontroles). Goede nazorg helpt klachten en restklachten te beperken. Medische nazorg verwijst naar de (continue) ondersteuning, begeleiding en zorg die individuen ontvangen na bijvoorbeeld een verkeersongeval (letselschade), zware ziekte of Intensive Care (IC) opname. Nazorg is met name gericht op het bevorderen van herstel en het voorkomen van terugval.

Wat is onvoldoende nazorg, verkeerde nazorg, gebrekkige nazorg of nalatige nazorg? Voorbeelden hiervan zijn, is het geven van de onjuiste (hoeveelheid) medicijnen of onjuist advies ten aanzien van uw herstel. De onvoldoende nazorg, verkeerde nazorg, gebrekkige nazorg of nalatige nazorg kan daarom een medische fout zijn. Slechte nazorg heeft als risico dat patiënten langer met klachten en restklachten blijven doorlopen. Ook kan dat leiden tot onzekere patiënten die zich niet gesteund voelen, maar ook zeker dat er onnodig dubbel werk wordt geleverd, wat weer onnodige hoge te maken kosten als gevolg heeft.

Wat is een herstelcoach? Wat is een second opinion? Wat is coping? Waarom is hulp vragen zo moeilijk? Wat is ergens mee moeten dealen? Wat zijn de 10 meest voorkomende sportblessures? Welke risicofactoren zijn er die de kans op een blessure verhogen? Wat zijn de voordelen van tegenslag? Wat is een hard pak slaag incasseren? Wat is de tering naar de nering zetten? Is acceptatie een ongoing proces? Wat is een bewegingscoach? Wat is mental coaching? Is age just a number? Hoe kan ik mijn zelfherstellend vermogen bevorderen? Wat is de (bij)werking van een medicijn? Is voeding mijn beste medicijn?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar