Wat is een second opinion?

Wat is een second opinion?

13 december 2023 0

Als patiënt kun je een tweede arts raadplegen om zijn of haar mening te vragen over een bepaalde behandeling of diagnose. Second opinion betekent letterlijk ‘tweede mening’. Bij een second opinion raadpleeg je een andere specialist nadat jouw eigen arts een diagnose heeft gesteld.

Second opinion: geen blijk van wantrouwen. Vooral bij ingrijpende behandelingen en ernstige ziektes kan een tweede advies je helpen.Het gaat om jouw gezondheid. De medisch specialist aan wie u een second opinion vraagt, geeft advies. Hij neemt de behandeling niet over.

Een tweede kijk op je medisch dossier kan heel waardevol zijn. Het geeft je de mogelijkheid om een andere mening te horen en meer informatie te verkrijgen. Dat kan extra duidelijkheid en zekerheid geven over de juistheid van de diagnose of behandeling.

Bij twijfel, gewoon doen: vragen om een second opinion Neem contact op met je arts. Vertel je arts dat je graag advies wilt van een andere arts.

Is een bodyscan nuttig? Wat is een SMA (Sport Medisch Advies)? Wat is een herstelcoach? Is voeding mijn beste medicijn? Wat is een medische verklaring? Wat is een sportkeuring versus sportmedisch onderzoek?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar