Waarom is hulp vragen zo moeilijk?

Waarom is hulp vragen zo moeilijk?

30 mei 2024 0

Hulp vragen is voor velen erg lastig en iets wat velen ook liever niet doen. Men wil niet afhankelijk zijn van anderen en zeker niet toegeven dat we er soms in ons eentje niet uitkomen. Men is geneigd om alles zelf te willen oplossen en hun eigen boontjes te doppen. De algehele mindset is dat men anderen absoluut niet wil belasten met hun probleem of vraagstuk. Het is ons al aangeleerd in onze kindertijd dat jij in control bent en moet zijn.

Daarbij levert het een gevoel op dat je het zelf niet goed genoeg bent, ondanks de ander het heel erg fijn dat hij of zij nodig is en hulp mag geven. Dit geeft jou op jouw beurt weer een gevoel dat je minder waard bent. Toch snappen we allemaal wel dat je van tijd tot tijd dingen tegenkomt die je simpelweg (nog) niet kunt, of niet in je eentje kunt. Je ontkomt er dan niet aan dat je om hulp moet vragen.

Tip: Om hulp vragen is zeker geen teken van zwakte, maar het is juist een teken van kracht. Hulp vragen betekent ook niet dat je de ander tot last bent. Het vergt moed en het vraagt veel van je zelfbewustzijn om te accepteren dat de dingen niet lopen zoals je wilt en je hulp nodig hebt. Geef kwetsbaarheid de ruimte en zet dit om naar kracht.

Wat is medische nazorg? Wat betekent aan je taks zitten? Toe aan rust? Waardoor ontstaat mentale- en emotionele uitputting? Wat is door de pijn heen gaan? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat betekent een mentaal breekpunt? Is er verschil tussen lichamelijke en mentale vermoeidheid? Wat betekent jezelf tegenkomen? Wie of wat is de man met de hamer? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Wat is een mentale reset? Wat houdt mentale weerstand in? Wat is mentale gezondheid? Is er een relatie tussen fysieke en mentale gezondheid? Wat is een hard pak slaag incasseren? Wat is een energielek? Wat betekent dat je lichaam in de overlevingsstand staat? Wat betekent afmatten? Hoe kan ik vermoeidheid tijdens het trainen verminderen? Hoe kan ik mijn spieren ontspannen? Wat houdt doorzettingsvermogen in?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar