Hoe kan ik vermoeidheid tijdens het trainen verminderen?

Hoe kan ik vermoeidheid tijdens het trainen verminderen?

28 juli 2023 0

Zorg voor voldoende rust tussen trainingssessies en krachtherhalingen. Zorg ervoor dat de rustpauze voldoende is om op adem te komen tussen de trainingssets. Luister naar je lichaam; vermoeidheid is een teken dat herstel nog niet heeft plaatsgevonden.

Glycogeen is een meervoudig vertakt polymeer van glucose (suiker). Glycogeen gebruikt het lichaam als een energiebron voor onder andere de beweging van de spieren.

Glycogeen is dé energiebron voor een duursporter. Glycogeen zorgt er namelijk voor dat je gedurende lange duurtrainingen over voldoende energie beschikt. In tegenstelling tot glycogeen is creatinefosfaat in de spieren een energiebron die veel sneller op raakt. Dit verschil zie je terug bij het sprinten waarbij je meer kracht nodig hebt. Deze explosieve kracht komt met name van creatinefosfaat.

Je verbrandt ongeveer één gram per minuut als je gewoon fietst; ongeveer twee gram per minuut bij een stevig duurtempo en drie gram per minuut op wedstrijdtempo. De meeste sporters zullen na 90 tot 120 minuten door hun glycogeenvoorraad heen raken. Dit is ook wel het welkbekende gevoel van de man met de Hamer. Belangrijk: High Intensity Interval Training put je voorraad sneller uit, omdat je meer gebruikmaakt van creatinesfosfaat & spierglycogeen.

Als je na je training moe bent kan het ook zijn dat je te kort hebt gedronken. Water helpt je lichaam om voedingsstoffen af te breken tot energie. Zorg er dus voor altijd voor dat je extra drinkt voor, tijdens of na je work-out.

Welke brandstof heb ik nodig tijdens het sporten? Is sporten op een lege maag verstandig? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Heb je als sporter supplementen of vitamines nodig? Is testosteron goed voor sporten? Wat doet sporten met je? Wat is een sportquiche? Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining? Heeft Spirulina voordelen voor sporters? Verhoogt rode bietensap sportprestaties? Zijn fruitsuikers beter dan toegevoegde suikers? Welke voeding kun je het beste eten tegen spierpijn?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar