Wat betekent afmatten?

Wat betekent afmatten?

27 maart 2024 0

Afmatten betekent iemand keihard laten werken, waardoor diegene of diegenen extreem moe worden door die grote inspanning. Bijvoorbeeld door een meedogenloze afmatsessie door zware en langdurige inspanning. Je vrijwillig door een sportinstructeur laten afmatten. Andere woorden die in dezelfde range zitten:

  • Afbeulen;
  • Slopen;
  • Uitmergelen;
  • Uitputten;
  • Kwellen;

Afmatten wordt ook wel samen gebruikt met een pyrrusoverwinning. Een pyrrusoverwinning is een overwinning die zoveel inspanning kost dat ze dezelfde uitwerking heeft als een nederlaag. De term ‘pyrrusoverwinning wordt niet alleen maar militair gebruikt. Ook in de sport komen pyrrusoverwinningen voor. Bijvoorbeeld als een sporter zich in één wedstrijd zo afmat, dat hij de rest van een toernooi niet meer kan afmaken. En zelfs in de politiek duikt de term op.

Wat betekent alles geven? Wat is straftraining? Wat betekent jezelf tegenkomen? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat is de Devil’s Run? Wat is een load carry training? Hoe nuttig is maximaal trainen? Wie of wat is de man met de hamer? Waarom moet je niet hijgend voorover gebogen gaan staan? Wat betekent een mentaal breekpunt? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat is zelfgedreven motivatie? Wat is adrenaline en wat doet het? Wat is aanzetten? Wat is voorwaartse actie? Wat is de betekenis van helemaal losgaan? Mijn benen trillen na het sporten, waarom is dat? Wat is trainen op karakter? Is mijn mindset bepalend voor mijn sportprestaties? Wat is beasting? Wat is de sickener? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is progressive overload?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar