Wat is een energielek?

Wat is een energielek?

25 maart 2024 0

Je kunt op verschillende manieren energie verliezen in je dagelijks leven. Dat noemen we ook wel energielekken. Er zijn verschillende soorten energielekken. Je hebt mentale energielekken en fysieke energielekken. In beide gevallen kosten deze energielekken een bak vol energie waardoor je veel energie verspilt en de energie uit je lichaam wegstroomt.

Het energielek waar wij het over hebben is lichamelijk en houdt in dat tijdens een oefening andere gewrichten of spieren de beweging overnemen.

Denk hierbij wanneer je een push-up doet en in je rug gaat hangen. Er gaat minder spanning naar je borstspieren en meer stress naar je ruggenwervel. Een ander voorbeeld is wanneer je een bolle onderrug hebt tijdens een deadlift. Er gaat in verhouding meer stress naar de onderrug toe.

Een belangrijke oorzaak van het ontstaan van de meest voorkomende blessures zijn energielekken. Hoe ga je van energielek naar energiebron? Blijven werken aan een goede techniek verlaagt het risico op energielekken.

Wat zijn de 10 meest voorkomende sportblessures? Wat zijn meest voorkomende blessures bij krachttraining? Wat is pijn? Is er relatie tussen stress en blessures? Welke schade kunnen sportblessures veroorzaken? Hoe nuttig is maximaal trainen? Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining?Waarom is een goed herstel na het sporten belangrijk? Is fitness een krachtsport? Is krachttraining goed voor kinderen? Van welke voeding krijg je energie? Wat is TVA-training? Wat is een herstelcoach? Wat is een warming up?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar