Wat is mijn gemoedstoestand?

Wat is mijn gemoedstoestand?

7 juli 2022 0

Het leven zit vol uitdagingen die een invloed kunnen hebben op onze gemoedstoestand. Gemoedstoestand staat voor hoe iemand zich voor een langere tijd voelt. De gemoedstoestand wordt ook wel gezien als de stemming van een persoon. Je gemoedstoestand bestaat uit één emotie of een combinatie hiervan en kan behoorlijk wisselen. Het ene moment ben je opwekt en het andere moment gespannen of verdrietig. Je gemoedstoestand wordt beïnvloed door verschillende stoffen, waaronder hormonen als dopamine, adrenaline en cortisol.

Dopamine wordt niet constant geproduceerd maar komt vrij bij bepaalde handelingen of situaties zoals eten of sporten. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Adrenaline komt in grote hoeveelheden vrij in omstandigheden die door het lichaam als (mogelijk) bedreigend voor de overleving worden ervaren en daardoor stress veroorzaken. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd, omdat het vrijkomt bij elke vorm van stress. Je leefstijl heeft invloed op de aanmaak van deze hormonen. Goed slapen, ontspannen, bewegen en gezond eten en drinken hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Is schreeuwen goed voor je? Heeft leefstijl invloed op je mentale en fysieke gezondheid? Wat is levenskunst? Wat doet levenshouding? Wat doet sporten met je? Wat betekent hoog in je emotie zitten? Wat is een mentale reset?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar