Wat betekent hoog in je emotie zitten?

Wat betekent hoog in je emotie zitten?

8 juli 2022 0

Ieder persoon ervaart en uit emoties op zijn of haar eigen manier. We hebben ze allemaal en ze zijn deel van ons mens-zijn. Ze kunnen ons energie geven of ze kunnen energie vreten. Waar de één maar moeilijk bij zijn of haar emoties kan, kan een ander deze zeer sterk voelen, dat regulatie ervan moeilijk voor hen is. Het feit dat je emotioneel reageert op iets, wordt voor een groot deel verklaard doordat je geraakt bent in iets dat héél belangrijk is voor jou.

Merk jij bij jezelf dat je vaak hoog in je emoties zit, dan komt doordat je zeer gespannen bent. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat er frustraties of onverwerkte emoties in je lijf vastzitten. Onze mate van zelfbeheersing wordt beïnvloedt door twee psychologische factoren: onze impulsen en onze reflexen. We kennen allemaal wel situaties waarin onze emoties opspelen. Je lichaam probeert je dus een seintje te geven, dat je emotioneel niet helemaal in balans bent. Het is een natuurlijke manier om het onbewuste bewust te maken. Maar dan moet je de tekenen uiteraard wel herkennen – om ze te kunnen ontcijferen en de balans te herstellen.

Is agressie een emotie? Is schreeuwen goed voor je? Wat is een agressiecoach? Wat is mijn gemoedstoestand? Wat lokt agressie uit? Hoe agressief ben jij? Hoe kom ik van mijn woede af? Waarom is zelfbeheersing belangrijk? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Wat helpt mij om mijn gedachten los te laten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar