Hoe kom ik van mijn woede af?

Hoe kom ik van mijn woede af?

6 juni 2022 0

Woede is soms als een demoon, wat op een ongevraagd moment de kop op steekt met soms de meest verschrikkelijke gevolgen. Misschien heb je jezelf al vaker voorgenomen dat je het niet meer zover zult laten komen. Een klein incident die vervolgens een hele lawine van onderdrukte mentale ellende in gang zet. Je staat op ontploffen, er komen misschien dingen uit je mond die je niet zou willen, of je vernield dingen of het triggert je zelf tot fysieke agressie naar anderen. Tijdens je woede-aanvallen, voel je ook dat je het niet in de hand hebt en je zwart voor je ogen ziet. Je stoppen slaan door, je bent gefrustreerd en het moment dat je weer tot bedaren komt, dan is het leed al geschiedt. Het gevolg is schaamte, spijt of schuldgevoelens. Hoe stop of krijg je grip op het gedrag dat je niet onder controle lijkt te hebben?

  • Onderzoek je diepe en innerlijke oorzaken van je boosheid,
  • Face je eigen ’triggers’ en vergeet vooral niet dat slechte communicatie ook een echte trigger kan zijn bij woedeaanvallen,
  • Leer je woede er op een veilige manier eruit te laten komen en vertel je omgeving over de situatie die je boos maakt,
  • Sta open voor verandering en leer vergeven van de ander, maar ook minstens jezelf,
  • Leer je negatieve energie te ontladen door je lichaam flink aan het werk te zetten,
  • Ga met je nieuwe mindset werken aan je zelfbeheersing,
  • Je kunt je ook laten supporten door een agressiecoach die dit ontwikkelproces met jou kan versterken en versnellen.

Besef je, als je er niets aan doet, dat het sowieso pure noodzaak is, dat je je woede er toch uit laat komen en niet op gaat opslaan als de zoveelste frustratie. Er ontstaat een opstapeling zijn van emoties met een kookpunt. Je woede loslaten of kwijtraken vergt enorm veel toewijding en volharding. Als je je eigen ontploffingsgevaar niet onder controle hebt, dan heeft dan ook gevolgen voor je lichamelijke welzijn en gemoedsrust. Door woede te onderdrukken, kom je nooit tot de oplossing van een probleem. Woede heeft een functie. Het laat je weten dat er iets is gebeurd waar je het niet mee eens bent.

Het geeft ook energie en zorgt er voor dat je in actie kunt komen. Hoe meer je leert om gedoseerd en gecontroleerd uiting te geven aan je woede, boosheid of heetgebakerdheid, hoe makkelijker het voor je wordt om daadwerkelijk in de situatie tot actie te komen. Je kunt je woede dan in de situatie omzetten in kracht. “Turn pain into power”. Je woede en of boosheid is dan je motor geworden. Het is dus van belang om je woede, boosheid of heetgebakerdheid te uiten en opgekropte woede te verwerken.

Wat is een driftkikker? Wat is een agressiecoach? Is schreeuwen goed voor je? Wat betekent een kort lontje hebben? Wat is veranderingsbereidheid? Hoe agressief ben jij? Hoe zit het met opgekropte woede? Is gedrag ook af te leren? Wat is een woedeaanval? Wat is primair gedrag? Wat zijn de voordelen van tegenslag? Boosheid, wat is dat? Wat is zelfbeheersing? Hoe uit jij je woede? Wat helpt mij om mijn gedachten los te laten? Wat betekent hoog in je emotie zitten? Wat is mijn gemoedstoestand? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Waar komt agressief gedrag vandaan? Waarom helpt het niet om tegen iemand te zeggen ‘doe eens rustig!’?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar