Wat is een driftkikker?

Wat is een driftkikker?

7 juni 2022 0

Een heetgebakerd en licht ontvlambaar persoon met een opvliegend karakter die snel kwaad en driftig wordt en daarbij rood kan aanlopen en er opgezwollen uit kan zien. Ook wel bekend als driftkop, heethoofd, een opvliegend persoon, die bij het minst of geringste uit zijn of haar slof schiet. Driftkikkers hebben moeite om zichzelf beter te beheersen en hebben doorgaans een kort lontje, Als je een kort lontje hebt, dan word je snel boos en ben je vaak opvliegend. Soms kan die boosheid zo uit de hand dat die persoon ook woedeaanvallen krijgt. Driftkikkers beseffen zich niet altijd dat anderen zich vaak niet op hun gemak bij hen in het moment vaan zo opvliegend zijn.

Snel boos worden is niet fijn voor de persoon zelf, maar nog minder voor de mensen om deze persoon heen. De omgeving zijn vaak bang om hun mening te geven, veel te bang dat de driftkikker getriggert wordt tot ontploffing. Dit kan vervolgens weer leiden tot hele ongemakkelijke situaties, maar ook dat men zo zachtjes aan de driftkikker gaan mijden. Leven, werken of bevriend of samenzijn met iemand die een kort lontje is doorgaans heel uitputtend. Heb jij zelf een kort lontje, of ken je iemand anders die snel op ontploffen staan, zorg ervoor dat de oorzaak wordt aangepakt.

Waarom helpt het niet om tegen iemand te zeggen ‘doe eens rustig!’? Waar komt agressief gedrag vandaan? Wat betekent door het lint gaan? Wat betekent een kort lontje hebben? Hoe kom ik van mijn woede af? Hoe agressief ben jij? Kan ik als werkgever maatregelen treffen om mijn medewerkers tegen agressie en geweld te beschermen? Wat betekent hoog in je emotie zitten? Wat is mijn gemoedstoestand? Neem ik genoeg tijd om te ontladen? Wat is een woedeaanval? Wat helpt mij om mijn gedachten los te laten? Wat is veranderingsbereidheid?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar