Wat is een warming up?

Wat is een warming up?

29 juli 2021 0

Warming up betekent opwarmen. Het staat voor bewegingen van matige intensiteit die je lichaamstemperatuur verhogen. Bij een goed warming up-programma worden zoveel mogelijk spiergroepen betrokken en wordt je bloedsomloop op gang gebracht. Het doel is om je bloedsomloop te stimuleren – met als positief effect dat er meer zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen in je spieren terechtkomen.

Een warming up helpt je om je optimaal voor te bereiden op je training, zowel fysiek als mentaal, zodat je de beste prestaties kunt leveren. Er zijn twee soorten warming up: De algemene warming up activeert je hele lichaam en is onafhankelijk van het type sport dat je doet. Een speciale warming up bereidt je voor op specifieke, discipline-gerelateerde inspanningen. Peesontstekingen ontstaan vaak door te gaan sporten zonder goede warming up.

Wat is een cooling-down? Waarom zijn rek en strek oefeningen belangrijk? Hoe ontstaat een sportblessure? Welke soorten blessures zijn er? Welke risicofactoren zijn er die de kans op een blessure verhogen? Wat zijn de 10 meest voorkomende sportblessures? Welke schade kunnen sportblessures veroorzaken? Hoe kun je vechtsportblessures voorkomen? Wat zijn de meest voorkomende BMX blessures? Wat zijn de meest voorkomende mountainbike blessures? Wat zijn de meest voorkomende badminton blessures? Wat is een veel voorkomende ski blessure? Wat zijn meest voorkomende blessures bij krachttraining? Wat is een energielek?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar