Welke risicofactoren zijn er die de kans op een blessure verhogen?

Welke risicofactoren zijn er die de kans op een blessure verhogen?

4 augustus 2021 0

Wie een vechtsport beoefent, loopt altijd de kans om een ongeluk te krijgen of blessure op te lopen. Risicofactoren zijn factoren die de kans op een blessure verhogen. Gelukkig kun je als sportschooleigenaar, trainer of sporter veel doen om blessures en verwondingen. Deze zijn in te delen in twee groepen: persoonlijke en externe risicofactoren. Persoonlijke risicofactoren: verkeerde techniek, overgewicht, leeftijd, stress. Externe risicofactoren: lange nagels van een tegenstander, slechte hygiëne van de mat.

Dragen van een brace, preventief tapen, goede beschermende kleding, maar bijvoorbeeld ook puzzelmatten, scheenbeschermers, hoofdbeschermers en bitjes verkleinen het risico op letsel, maar kunnen deze niet geheel wegnemen. Aandacht besteden en aanleren van de juiste techniek, reduceren overgewicht, juiste schoeisel en een goede warming-up. Deze risicofactoren dienen dus ook aangepakt te worden om zoveel mogelijk blessures te voorkomen.

Wat zijn de 10 meest voorkomende sportblessures? Welke krachtsporten zijn er? Wat is pijn? Is er relatie tussen stress en blessures? Wat is de beste manier van krachttraining? Hoe nuttig is maximaal trainen? Wat is maximaalkracht? Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met kracht training? Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining?Waarom is een goed herstel na het sporten belangrijk? Is fitness een krachtsport? Is krachttraining goed voor kinderen? Kun je krachttraining en vechtsport combineren? Hebben vechtsporters krachttraining nodig? Wat zijn meest voorkomende blessures bij krachttraining? Wat is een energielek?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar