Wat is de beste manier van krachttraining?

Wat is de beste manier van krachttraining?

22 juni 2022 0

Er liggen veel vragen rondom het begrip ‘krachttraining’. Je wilt meer uithoudingsvermogen van je spieren, meer spiermassa, spierkracht of spier ‘power’. De populaire en effectieve oefeningen die gebruikt wordt voor krachttraining:

  • Barbell bench press of bankdrukken (compound oefening)
  • Deadlift (full body oefening)
  • Barbell squat (oefening voor het onderlichaam)
  • Chin ups of optrekken (lichaamsgewicht)
  • Military press of shoulder press (favoriet onder powerlifters en activeert de core en onderrug)

Als je beginner bent, kun je beter nog niet aan spier power beginnen. Je moet daarvoor eerst spiermassa en -kracht hebben opgebouwd. Hetzelfde geldt voor spierkracht: je moet daarvoor spiermassa opbouwen. Tip: til nooit te zware gewichten, train niet langer dan een uur en denk aan een goeie warming-up en coolingdown. Te zware gewichten tillen leidt makkelijk tot blessures. Ga nu niet 6 of 7 dagen in de week naar de sportschool en jezelf afbeulen. Gun jezelf herstel van de scheuren die in je spieren zijn gekomen en de uitputting die ze hebben doorstaan. Je spieren zijn op na het trainen en moeten aangevuld worden met eten, drinken en rust om te herstellen. Probeer 2 tot 4 rustdagen te hebben in de week (afhankelijk van je trainingsschema).

Welke krachtsporten zijn er? Wat is goed om te eten voor meer spiermassa? Wat is de beste training voor spiermassa? Is fitness een krachtsport? Is krachttraining goed voor kinderen? Hoe belangrijk is voeding rondom de krachttraining? Kun je krachttraining en vechtsport combineren? Wat is maximaalkracht? Hoe word ik sneller gespierd? Wat is muscle memory of spiergeheugen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar