Hoe word ik sneller gespierd?

Hoe word ik sneller gespierd?

28 oktober 2022 0

Je hoeft niet de hele week in de sportschool te zijn om een goed lichaam op te bouwen. Voor velen is het tegenwoordig een doel op zich geworden: super gespierd zijn. Voor velen een teken van fit en gezond zijn. Het zou toch ideaal zijn om vetweefsel in te ruilen voor spierweefsel, maar helaas is het niet zo eenvoudig. Vetweefsel verbranden en spierweefsel opbouwen is een apart proces. Bodybuilders noemen het proces van vet verbranden ook wel droog trainen. Om gespierd te kunnen worden moet je eerst overtollig lichaamsvet verbranden. Je moet dus eerst vet verbranden en daarna kun je jouw lichaam pas oppompen. Gespierd worden is hard werken!

Heel simpel gezegd: door fysieke inspanning in combinatie met een eiwitrijk dieet. Dat is de meest effectieve manier. Voeding, training en algemene leefstijl spelen allemaal een belangrijke rol. Wil je snel gespierd worden, dan zul je al deze factoren goed op elkaar af moeten stemmen. Voeding is een ontzettend belangrijke factor als je spieren op wilt bouwen. Je kunt nog zo veel trainen; als je lichaam niet over de juiste bouwstoffen beschikt, zullen je spieren er niet groter van worden. Het is aan te raden om iedere spiergroep (borst, buik, rug, billen, benen, armen) één keer per week aan te pakken. Op die manier voorkom je dat je bijvoorbeeld uiteindelijk weliswaar een geweldig gespierd bovenlichaam hebt, maar dat daaronder twee relatief dunne beentjes te zien zijn. Dat is een raar gezicht.

Bij het snel gespierd worden, zul jij je met name moeten richten op de zogenoemde compound oefeningen. Dit zijn kracht oefeningen waarmee er meerdere spieren tegelijk worden aangesproken. Gespierd worden is niet alleen een kwestie van trainen. Juist het herstel tussen de trainingen is ook ontzettend belangrijk. Je spieren groeien namelijk niet in de sportschool, maar juist in de periode waarin ze bij kunnen komen van die belasting! Dan komen we gelijk bij het volgende belangrijke punt; namelijk geduld. Geduld is van essentieel belang als je snel gespierd wilt worden.

Hoe bouw ik snel mijn conditie weer op? Hoe kan je snel lichaamsvet verbranden? Hoe kan ik me snel fit voelen? Je spierherstel versnellen? Wat zijn compound oefeningen? Wat is de beste training voor spiermassa? Hoe belangrijk is het om je oefeningen te variëren? Wat is een full body workout-schema?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar