Wat is mental coaching?

Wat is mental coaching?

23 juli 2021 0

De druk om te presteren is vaak heel hoog voor sporters die op hoog niveau trainen of wedstrijden doen. De buitenwereld verwacht veel van de sporters, maar ze leggen de lat voor zichzelf ook steeds hoger. Mental coaching is eigenlijk een manier van persoonlijke training die zich focust op je mindset (gedachten) waardoor je weer de regie krijgt over je leven en optimaal presteert. Je leert als het ware het beste uit jezelf te halen. Je innerlijke motivatie te (her)vinden en negatieve belemmerende gedachtenpatronen te beslechten.

Mental coaching wordt omschreven als het systematisch leren en trainen van mentale vaardigheden met als doel de sportprestaties te verbeteren en het plezier in sportbeoefening te behouden. Een mental coach is geen psycholoog, maar hij kan je wel inzicht geven in jouw karakter en gedragspatronen. Hij helpt je uit te zoeken wat wel en wat juist niet werkt. Hij helpt je gemotiveerd te blijven en focus te houden, zodat je uiteindelijk jouw sportieve doel kunt behalen.

Wat is een beweegmakelaar? Wat is een coach? Wat is een herstelcoach? Wat is een bewegingscoach? Wat is een weerbaarheidstrainer? Wat is een agressiecoach? Wat is een ervaringsdeskundige? Wat doet een conflictcoach?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar