Wat is een beweegmakelaar?

Wat is een beweegmakelaar?

13 november 2023 0

Door te bewegen worden hart- en vaatstelsel versterkt, worden spieren sterk genoeg om eventuele blessures te voorkomen en is het wellicht mogelijk om te reduceren in medicijngebruik. Via uw huisarts of een andere zorgverlener kunt u worden doorverwezen naar de beweegmakelaar.

De beweegmakelaar heeft een coördinerende, verbindende en regisserende rol en houdt zich bezig met gezonde leefstijl en werkt samen met de gemeente, sportverenigingen en sportorganisaties aan een gezonde leefstijl voor inwoners.

Een beweegmakelaar kan u helpen en adviseren bij het vinden van een sport- of beweeggroep en houdt hierbij rekening met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. De beweegmakelaar is er voor iedereen en van alle leeftijden. In een persoonlijk gesprek stelt de beweegmakelaar samen met u een sport en/of beweegplan op. Het doel is om samen te kijken op welke manier u een gezondere leefstijl kunt krijgen zodat u zich vitaler gaat voelen.

De beweegmakelaar is er ook voor mensen die problemen hebben als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen zoals verlies van werk, een zieke partner, het overlijden van een dierbare of eenzaamheid door het wegvallen van contacten. Samen met de cliënt gaat de beweegmakelaar op zoek naar een activiteit die het beste bij hem of haar past en het welbevinden van hem of haar verhoogt.

Schakel een beweegmakelaar in bij u in de buurt! Wijk Westergouwe in Gouda heeft een eigen beweegmakelaar die je helpt bij het zoeken van een sport. Klik hier om te kijken naar de beweegmakelaar van Westergouwe.

Wat is een coach? Wat is een bewegingscoach? Wat is een herstelcoach? Wat is mental coaching? Is plezier in sporten belangrijk? Ik ben een buitensporter, is Personal Training iets voor mij? Heeft sporten in de buitenlucht voordelen? Wat is multisport? Wat is een multisport docent?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar