Heeft sporten in de buitenlucht voordelen?

Heeft sporten in de buitenlucht voordelen?

23 juli 2021 0

Buitenlucht doet een mens goed. Sporten in de buitenlucht doet ons nog meer goed. Frisse buitenlucht zorgt voor meer zuurstof, verlaagt de bloeddruk en hartslag. Terwijl sommigen naar de gym gaan voor een killer workout, doen anderen liever een killer workout buiten. De buitenlucht is eigenlijk één grote sporthal. Door te wisselen van parcours en omgeving, kun je volop variatie in je training aanbrengen.

Omgeven zijn door natuur zorgt voor een ontspannen gevoel en een vermindering van stress. Er is echter gebleken dat buiten sporten extra effecten op je mentale gezondheid heeft. Een voordeel van buiten bewegen, is dat je in de zon bent. Zonlicht zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt. De buitenlucht voor je training is altijd open en is nooit bezet. Geen openingstijden en geen apparaten die bezet zijn. Ook als je op vakantie bent, kun je gewoon je schema volgen. Buitensporten is ook een vorm van body hardening techniques.

Is trainen in de kou een probleem? Sporten in de regen, wel of niet doen? Hoe geef ik mijn immuunsysteem een boost? Waarom heb ik een loopneus tijdens het buiten sporten? Hoe moet ik omgaan met temperatuurverschillen? Bestaat er iets als outdoor sportkleding? Wat doet fijnstof met je longen? Fit worden zonder sportschool, kan dat? Hoe verhoog ik mijn weerstand? Wat is cold exposure training? Hoe kom je erachter dat je longontsteking hebt?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar