Bestaat er iets als outdoor sportkleding?

Bestaat er iets als outdoor sportkleding?

18 oktober 2021 0

Jazeker bestaat outdoor sportkleding of buitensportkleding! Wat voor outdoor kleding voor jou het best geschikt is wordt bepaald door het gebruiksdoel. Buitensportkleding is een perfecte combinatie geschikt voor uiteenlopende activiteiten, wisselingen van activiteit, uiteenlopende weersomstandigheden, comfort, een goede pasvorm en biedt bovenal alle bewegingsvrijheid.

Een buiten(sport)mens komt tijdens haar of zijn activiteiten aan allerlei verschillende weersomstandigheden bloot te staan. Hiervoor is de juiste keuze voor een bepaald kledingstuk erg belangrijk. Voor de wintersport je andere kleding nodig dan wanneer je aan bergsport doet, tot reizen door de woestijn, jungle of in de tropen. Zo ook voor outdoor martial arts, skeeleren en mountainbiken. Afhankelijk van de (sport)activiteit zoek je bij kleding ook bepaalde eigenschappen en materialen, zodat je comfortabel, beschermd en praktisch op pad kunt.

Sommige kledingstukken bieden meer bescherming tegen regen en wind waar andere juist weer meer warmte vasthouden of goed ademen en dus snel drogen. Buitensport kleding kan worden verdeeld in 3 lagen: thermo onderkleding (onderlaag – tevens vochtregulerend), de tussenlaag (isolerend) en de buitenlaag (bescherming tegen weer en wind) bijvoorbeeld met een hardshell of softshell jas, ook wel genoemd het drie lagen systeem. Voor het beste resultaat dienen de verschillende lagen op ekaar te zijn afgestemd.

Is trainen in de kou een probleem? Heeft sporten in de buitenlucht voordelen? Hoe geef ik mijn immuunsysteem een boost? Waarom heb ik een loopneus tijdens het buiten sporten? Hoe moet ik omgaan met temperatuurverschillen? Sporten in de regen, wel of niet doen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar