Wat is buik ademen?

Wat is buik ademen?

4 augustus 2021 0

De buikademhaling is eigenlijk precies zoals het woord al doet vermoeden; een ademhaling vanuit de buik. Het buik ademen wordt ook wel diafragmatisch ademen genoemd, omdat je middels het diafragma (middenrif) ademt. Door het buik ademen wordt de borstholte en de longinhoud groter. Je kunt dieper ademen. Deze manier van ademen kost weinig energie, biedt ontspanning en zorgt voor een optimale zuurstoftoevoer.

Doordat je via het diafragma ademt heb je meer stabiliteit aan de wervelkolom. Het voordeel is dat er tijdens oefeningen minder snel energielekken optreden. Energielekken verhogen het risico op een blessure, zorgen ervoor dat je minder effectief de spiergroepen traint die je wilt trainen en dat je kracht mist. Daarom is het zo belangrijk om het buik ademen goed onder controle te hebben of beter te leren ademen door je buik. Als we kijken naar een goede ademhalingstechniek, dan heeft het buik ademen de voorkeur. Een bewuste buikademhaling helpt je om te ontspannen.

Is goed leren ademen belangrijk? Wat is de beste ademhalingstechniek? Moet je door je neus of mond ademen? Waarom moet ik kotsen na een heftige workout? Is het normaal dat je duizelig wordt tijdens het sporten? Hoe nuttig is maximaal trainen? Wat is borst ademen? Is ademhalingstechniek belangrijk in vechtsport? Hoe kan je longcapaciteit vergroten? Hoe verhoog ik mijn zuurstofopname? Wat moet ik weten om mijn zuurstofgehalte te verbeteren?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar